algemene voorwaarden
MAMA WOLF – ALGEMENE VOORWAARDEN
Artikel 1 – Voorwaarden
1.1 NISH, gevestigd te Zandbergstraat 63, 5555XB Valkenswaard, 00 0044 062 974 , tevens handel drijvend onder de volgende handelsbenaming(en) : Mama Wolf, met dezelfde maatschappelijke zetel. Verkoopt producten online zoals beschreven op de website. Tenzij de Verkoper afwijkende gegevens verstrekt aan de Koper, kan de Verkoper worden bereikt op +31 (0)40 785 9007 en info@mamawolf.nl.
1.2.Tenzij schriftelijk anders overeengekomen en zonder afbreuk te doen aan bepalingen van dwingend recht, zijn deze algemene voorwaarden (AV) van toepassing op elke bestelling van producten en elk contract voor de verkoop van producten tussen de koper en de verkoper.
De verkoper behoudt zich het recht om deze AV te veranderen. Hij zal de gebruikers en kopers van de Mama Wolf website op de hoogte brengen door een bericht te publiceren op deze pagina. Bij het verder gebruiken van de website of het blijven aankopen van de producten na de verandering van de AV, aanvaard de koper de nieuwe AV die de voorgaande vervangen.
1.3. Deze AV zijn van toepassing op zowel professionele kopers als op consumenten. Voor de doeleinden van deze AV wordt onder consument begrepen elke natuurlijke persoon die handelt voor doeleinden die buiten zijn handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit vallen.
1.4. Als de koper een professionele koper is, wordt de toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van de koper uitdrukkelijk uitgesloten, ook als deze op een latere datum werden meegedeeld dan deze AV.
1.5. De verkoper gaat akkoord met deze AV alvorens een bestelling te plaatsen. Wanneer de verkoper het niet eens is met deze AV verzoeken wij om geen bestellingen te plaatsen bij Mama Wolf. De bestelling van de koper houdt aanvaarding in van deze AV.
1.6. Onze website is bedoeld voor gebruikers vanaf 18 jaar of ouder. Wanneer er een account wordt aangemaakt op onze website bevestig je dat je minimaal 18 jaar oud bent. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar, ten minste 13 jaar oud, mag hij/zij de site alleen gebruiken onder toezicht van een ouder of wettelijke voogd. Jongeren die jonger zijn dan 13 jaar mogen de website van Mama Wolf niet gebruiken.
De verkoper behoudt zich het recht voor om de leeftijd van elke gebruiker van de Mama Wolf website te vragen. De verkoper kan de toegang tot de website blokkeren als de gebruiker niet aan de bovenvermelde criteria voldoet.
Artikel 2 - Bestellingen
2.1. De bestelling is een aanbod van de koper aan de verkoper om de in de bestelling vermelde producten te kopen. De verkoper kan een bestelbevestiging sturen aan de koper waarin de goede ontvangst van de bestelling wordt bevestigd en waarin de details van de bestelling worden weergegeven (de bestelbevestiging). Tenzij de bestelbevestiging uitdrukkelijk iets anders vermeld, bevestigt de bestelbevestiging énkel dat de verkoper de bestelling heeft ontvangen maar niet dat de verkoper het aanbod van de koper om de producten te kopen aanvaardt.
2.2. Pas wanneer de verkoper de overeenkomst met de koper uitdrukkelijk bevestigt, aanvaardt de verkoper de bestelling van de koper. Deze bevestiging van de overeenkomst gebeurt automatisch wanneer de koper een bestelling plaatst en de koper akkoord is gegaan met de AV. De verkoper stelt de AV duidelijk te kennis op de website van Mama Wolf als per email waarin wordt aangegeven dat de koper de AV dient te lezen en accorderen, voorafgaand aan een bestelling of kan worden afgeleid uit de levering van de producten aan de koper.
Artikel 3A – Prijs, Factuur en betaling
3.1. De prijzen die vermeld staan op de website van de verkoper op het moment van bestelling zijn de correcte te hanteren prijzen. Ook al heeft de koper op een ander tijdstip andere prijzen of promoties gezien op de website of (social) media kanalen van de verkoper. Bij het verwerken van een bestelling, gaat de verkoper na of de prijzen weergegeven op de website correct zijn weergegeven. Wanneer de werkelijke prijs van een product hoger is dan de prijs die wordt weergegeven op de website op het moment van de bestelling, mag de verkoper de bestelling annuleren of mag de verkoper de koper informeren over de juiste prijs en kan hij de koper uitnodigen om een nieuwe bestelling te plaatsen tegen de correcte prijs.
3.2. Tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven zijn alle prijzen in EUR en inclusief BTW, andere belastingen. De prijzen zijn inclusief leveringskosten tenzij anders aangegeven. Bijkomende kosten gelden voor bijkomende diensten die gevraagd en bevestigd worden door de koper.
3.3. Indien de koper een factuur aanvraagt aanvaardt hij dat deze elektronische verstuurd worden. Zowel voor consumenten als bedrijfsmatige doeleinden.
3.4. De koper dient de betaling online te voldoen zijn betaalpas via een betalingsplatform waarvan de verkoper gebruik maakt op zijn website. Bij het plaatsen van de bestelling, is de prijs onmiddellijk verschuldigd en moet de betaling meteen worden uitgevoerd. Als een betaling die door de koper werd geautoriseerd bij het plaatsen van zijn bestelling, vervolgens wordt geannuleerd, zijn alle kosten en uitgaven die verkoper moet maken voor de invordering van achterstallige betalingen (met inbegrip van maar niet beperkt tot redelijke advocatenkosten, deskundigenkosten, griffierechten en overige proceskosten), voor rekening van de koper.
De verkoper kan ermee akkoord gaan een uitnodiging tot betaling uit te reiken aan de koper die betaalbaar per overschrijving is binnen de termijn vermeld op de uitnodiging tot betaling (tenzij de uitnodiging tot betaling een andere termijn vermeldt, ten laatste 7 dagen na de betreffende levering). In elk geval zijn alle kosten en uitgaven die verkoper moet maken voor de invordering van achterstallige betalingen (met inbegrip van maar niet beperkt tot redelijke advocatenkosten, deskundigenkosten, griffierechten en overige proceskosten), voor rekening van de koper. Iedere door de koper gedane betaling dient in eerste instantie ter voldoening van de gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten en de door de koper verschuldigde rente, en zal daarna worden aangewend ter voldoening van de oudst openstaande uitnodiging tot betaling, ook als de koper bij betaling uitdrukkelijk vermeldt dat de betaling betrekking heeft op een uitnodiging tot betaling van latere datum.
Als de verkoper een uitnodiging tot betaling opstelt die niet wordt betaald door de koper binnen de overeengekomen betalingstermijn, mag de verkoper de overeenkomst ontbinden in welk geval er op de verkoper geen enkele verdere verplichting rust om de producten te leveren, of, indien de producten al werden geleverd, zal de koper de betreffende som moeten betalen als ook de betalingsvertragingen die hieronder bepaald zijn.
3.5. Onverminderd alle andere rechten van de verkoper, is de koper van rechtswege en zonder ingebrekestelling een interest van 4% per jaar voor consumenten en 12 % per jaar voor bedrijven verschuldigd op elk bedrag dat op de vervaldatum van de uitnodiging tot betaling onbetaald blijft. De verschuldigde interest wordt berekend per dag dat de betaling laattijdig is, en dit tot op de datum van volledige betaling.
3.6. In geval van betalingsvertraging, zal de verkoper een forfaitair bedrag factureren aan de koper ter compensatie van de administratieve en terugvorderingskosten gelijk aan 4% of 12% van het onbetaalde bedrag, zoals vermeld in punt 3.5, met een minimum bedrag van EUR 25,00.
Artikel 3B – Vouchers, kortingscodes en cadeaubonnen
3b.1.De verkoper biedt cadeaubonnen, kortingscodes en andere varianten van vouchers aan, waarbij activering per e-mail noodzakelijk is, zodat klanten van de Verkoper producten kunnen ontvangen. Zodra de voucher via de website is verzilverd, is deze niet meer te gebruiken c.q. ongeldig.
3b.2. Sommige producten en/of diensten kunnen uitgesloten zijn van de korting, zoals producten tegen een aanvullende prijs, eenmalige (aanvullende) (vers)producten, tenzij dit uitdrukkelijk anders staat vermeld.
3b.3. Kortingscodes en vouchers kunnen enkel verzilverd worden op de website van de verkoper en kunnen slechts eenmalig worden gebruikt. De kortingscodes en vouchers zijn niet te combineren met andere aanbiedingen en zijn niet inwisselbaar voor contanten. Denk er ook aan dat sommige kortingscodes alleen geldig zijn op een bepaald type producten.
3b.4. Iedere (poging tot) fraude of andere niet-toegestane handelingen wordt geregistreerd en leidt ertoe dat het gebruik van de gratis proefperiode en/of kortingscodes wordt ontzegd. De verkoper heeft het recht om kortingscodes en vouchers in te trekken c.q. ongeldig te maken indien zij dit noodzakelijk acht om wat voor reden dan ook.
Artikel 3C – Fraude
3c.1. Wij behouden ons het recht voor om alle accounts te onderzoeken waarvan we vermoeden dat er sprake is van onjuiste- of frauduleuze
activiteiten.
3c.2. Wij behouden ons het recht voor om jouw bestelling, lidmaatschap en/of account na onjuiste- of frauduleuze activiteiten te blokkeren of te beëindigen.
Artikel 4 – Informatie verstrekt door de verkoper
4.1. Als de verkoper bepaalde gegevens verstrekt m.b.t. de beschikbaarheid van de producten is dit louter ten informatieve titel en garandeert dit op geen enkele wijze dat de producten effectief beschikbaar zullen zijn op het ogenblik van de bestelling. Als een product niet beschikbaar is op het ogenblik van de bestelling mag de verkoper de koper daarvan op de hoogte brengen en de bestelling annuleren. In dergelijk geval hoeft de koper niet te betalen voor de producten.
4.2. De levertijd opgegeven door de verkoper zijn indicatief en garanderen niet dat de levering effectief op dat tijdstip kan doorgaan. We streven er uiteraard naar om te leveren op de afgesproken leverdata en tijd. Mocht dit niet mogelijk zijn dan zal de verkoper contact opnemen met de koper om een nieuwe levertijd af te spreken.
4.3. De verkoper probeert om de koper volledige en up-to-date informatie te verschaffen m.b.t. de producten, maar kan niet garanderen dat de verschafte informatie m.b.t. producten die door derden worden vervaardigd volledig en juist zijn. Voorafgaand aan het gebruik van de producten, moet de koper de informatie op de verpakking van de producten, op de product labels en alle waarschuwingen en voorschriften geleverd tezamen met het product raadplegen.
Artikel 5 – Aansprakelijkheid
5.1. Voor zover toelaatbaar onder het toepasselijke recht, zal de aansprakelijkheid van de verkoper voor alle vorderingen voortvloeiende uit of in verband met de producten of hun gebruik, beperkt blijven tot de som van het bedrag van de betaling van de koper dat overeenkomt met de laatste levering van het product dat bestemd is voor de koper.
5.2. Bovendien, voor zover toelaatbaar onder het toepasselijke recht, is de verkoper enkel aansprakelijk voor opzettelijke fout en grove nalatigheid, en enkel voor de schade die aantoonbaar een direct en onmiddellijk gevolg is van de uitvoering van de overeenkomst tussen de koper en de verkoper. De verkoper is in geen geval aansprakelijk voor indirecte schade.
5.3 De voorgestelde producten zijn conform aan de Nederlandse wetgeving. De foto’s van de producten hebben geen contractueel karakter, als ook het specifieke gewicht van de verpakkingen die leveranciers kunnen veranderen op basis van de evoluties van de gamma’s. De verkoper behoud zich het recht om op elk moment producten toe te kunnen voegen of te kunnen verwijderen aan zijn assortiment en dit zonder op voorhand de koper hiervan te moeten verwittigen.
De foto’s en teksten die het product illustreren en beschrijven zijn niet contractueel. Bijgevolg, kan de verantwoordelijkheid van de verkoper niet aangekaart worden in geval van fouten bij een van deze foto’s of teksten.
De verkoper kan enkel verantwoordelijk worden gehouden bij het niet uitvoeren van het contract in geval van voorraad gebrek of niet- beschikbaarheid van het product. Hyperlinks kunnen verwijzen naar andere websites dan die van de verkoper. De verkoper aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid in het geval dat de inhoud van deze websites in strijd is met de geldende wettelijke en reglementaire bepalingen.
5.4. De klant stemt ermee in zich te houden aan de voorwaarden en voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van de producten, zoals beschreven op de verpakking of de gedetailleerde productvoorschriften op de website van Mama Wolf. De verkoper kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade van welke aard dan ook die kan voortvloeien uit onjuist gebruik van de aan de koper geleverde producten.
De verkoper kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele wijzigingen die door fabrikanten en / of leveranciers zijn aangebracht in de samenstelling van artikelen die op de site van Mama Wolf worden verkocht. In elk geval is de aansprakelijkheid van de verkoper beperkt tot het bedrag van de bestelling.
5.5. De door de verkoper aangeboden producten zijn bedoeld voor honden die een goede lichamelijke gezondheid hebben. De verkoper aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor de geschiktheid van de producten met de specifieke situatie van de hond die de producten gebruiken. Het is de verantwoordelijkheid van de koper om zijn (holistische) dierenarts te raadplegen het dieet van zijn hond(en) te valideren en om te bevestigen dat hij het product mag geven. De koper zal ook de evolutie volgen van zijn hond(en) die de producten gebruiken, met de hulp van zijn (holistische) dierenarts. De verkoper aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.
Artikel 6 – Levering van de producten, risico – en eigendomsoverdracht
6.1. Wanneer de koper van zakelijke aard is gaat het risico voor levering over op de koper tenzij anders overeen gekomen. Wanneer de koper een consument is, gaat het risico over op de koper (i) zodra de consument of een door hem aangewezen derde partij, die niet de vervoerder is, de goederen fysiek in bezit heeft gekregen, of (ii) wanneer de verkoper de producten opstuurt naar de consument verblijft het risico bij de verkoper tot de producten bij de consument zijn geleverd, tenzij de consument de vervoerder of een derde de opdracht geeft de producten op te halen namens de koper in welk geval het risico overgaat op de koper bij afgifte van de producten aan de vervoerder of derde.
6.2. De verkoper zal de koper op de hoogte brengen van de leverdatum en het tijdstip van levering van de producten zodra redelijkerwijze mogelijk. Levertijden zijn steeds indicatief en de verkoper mag gedeeltelijke leveringen uitvoeren tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen.
6.3. De koper moet al het nodige doen om er voor te zorgen dat de levering kan plaatsvinden. De koper is aansprakelijk voor de kosten die de verkoper oploopt wanneer de koper niet in staat in de levering aan te nemen.
6.4. De producten blijven volledig en uitsluitend het eigendom van de verkoper tot de volledige betaling van de factuur van de verkoper voor de producten (in hoofdsom, kosten en rente), zelfs als deze aan de koper al werden geleverd.
Artikel 7 – Inspectie van de producten
7.1. De koper moet de goederen inspecteren bij de levering en moet de koper op de hoogte brengen van vermeende gebreken van de producten in overeenstemming met dit artikel:
a. Als de koper een koper van zakelijke aard is, moet de koper elk vermeend gebrek per aangetekende brief ter kennis brengen van de verkoper binnen de drie (3) werkdagen na levering van de producten voor zichtbare gebreken.
b. Als de koper een consument is, moet de koper elk vermeend gebrek per aangetekende brief ter kennis brengen van de verkoper binnen zeven (7) dagen na levering van de producten voor zichtbare gebreken, of voor onzichtbare gebreken binnen de zeven (7) dagen na de datum waarop de koper het gebrek in de producten heeft ontdekt of redelijkerwijze had moeten ontdekken. De koper kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ingekochte producten van derden. De koper moet kunnen aantonen dat (i) er schade is geleden; (ii) er een gebrek aan het product is ontstaan dat niet afkomstig is uit onjuist handelen van de koper (de koper moet ten alle tijden de (bewaar) adviezen opvolgen zoals aangegeven op de verpakking en / of website van de verkoper). (iii) de schade het gevolg is van het gebrek. De koper kan slechts aansprakelijk worden gehouden voor gebrekkige producten voor een periode van 6 maanden na de levering van de producten. De verkoper zal zich beperken tot het vergoeden van de kosten voor desbetreffend product van desbetreffende levering. Indirecte kosten als gevolg hiervan zijn voor rekening van de koper.
7.2. Kennisgevingen met betrekking tot eventuele vermeende gebreken doen geen afbreuk aan de verplichting van de koper om de producten te betalen.
7.3. De koper moet de producten die hij als gebrekkig beschouwt duidelijk gescheiden houden van andere producten. Het gebruik of de verwerking van de producten zal worden beschouwd als de onvoorwaardelijke aanvaarding van de producten en als een afstand van alle vorderingen met betrekking tot de producten.
7.4. Wanneer de koper de verkoper op de hoogte heeft gebracht van vermeende gebrekkige producten overeenkomstig deze AV en op voorwaarde dat vast komt te staan dat de producten gebrekkig zijn, mag de verkoper kiezen om ofwel het product te vervangen ofwel het gedeelte van de prijs terug te betalen dat de koper al heeft betaald voor desbetreffend product van desbetreffende levering.
Het volgende is bovendien van toepassing A; Als de koper een zakelijke koper is, is de herstelling of vervanging van de producten of de terugbetaling van de prijs de enige vorm van herstel voor gebrekkige producten waar de koper recht op heeft. De koper kan geen bijkomende schadevergoeding vorderen voor indirecte schade. B; Als de koper een consument is, zal de koper steeds trachten om de producten te vervangen voor zover dit redelijkerwijze mogelijk is. Deze bepaling doet geen afbreuk aan het recht van de consument om schadevergoeding te vorderen conform deze AV.
Artikel 8 – Vertrouwelijkheid en intellectuele eigendomsrechten
8.1. De koper moet alle commerciële, technische en andere informatie en know-how met betrekking tot de bedrijfsvoering van de verkoper vertrouwelijk houden.
8.2. De verkoper heeft niet gecontroleerd of de verkoop of het gebruik van de producten een mogelijke inbreuk vormt op eventuele intellectuele eigendomsrechten van derden, en de verkoper kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verliezen of schade die de koper oploopt als een gevolg van een inbreuk op intellectuele eigendomsrechten van derden. De koper aanvaardt uitdrukkelijk het risico met betrekking tot eventuele inbreuken op intellectuele eigendomsrechten voortvloeiend uit het gebruik van de producten.
8.3. Tenzij de verkoper dit uitdrukkelijk zo stelt, verleent de verkoper geen enkele licentie aan de koper op of onder de intellectuele eigendomsrechten op de producten, hun samenstelling en/of toepassing, noch op de de logo’s, het marketingmateriaal, de inhoud van de website, of enige andere informatie of documentatie die de verkoper ter beschikking stelt. De koper mag geen hulpmiddelen gebruiken voor gegevensverzameling en -extractie, geen robots of vergelijkbare gegevens gebruiken om substantiële inhoud van de website van de verkoper te extracten als ook delen van de inhoud van de website van de verkoper te extracten of opnieuw te gebruiken zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de verkoper.
Artikel 9 – Onderaanneming en overdracht
9.1. De verkoper heeft steeds het recht om de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te laten uitvoeren door een onderaannemer en mag de uit de overeenkomst voortvloeiende rechten en plichten geheel of gedeeltelijk overdragen aan een derde.
9.2. De koper mag de uit de overeenkomst voortvloeiende rechten en plichten niet geheel of gedeeltelijk overdragen aan een derde, tenzij met voorafgaandelijke en schriftelijke toestemming van de verkoper.
Artikel 10 – Beëindiging
10.1. Onder voorbehoud van de bepalingen van het toepasselijke recht, mag de verkoper de overeenkomst met de koper opzeggen met onmiddellijke ingang door middel van een schriftelijke kennisgeving aan de koper, zonder tussenkomst van een rechtbank, zonder enige schadevergoeding te moeten betalen, en zonder afbreuk te doen aan de andere rechten waarover de verkoper beschikt onder het toepasselijke recht, wanneer (i) de koper het faillissement aanvraagt of failliet gaat, stopt met betalen, in vereffening gaat, de gerechtelijke organisatie of een vergelijkbare procedure aanvraagt, en in elke andere situatie die er op wijst dat de koper insolvent zou kunnen zijn, wanneer (ii) de koper herhaaldelijke of ernstige inbreuken op zijn verplichtingen onder de overeenkomst pleegt, of wanneer (iii) het management of aandeelhouderschap van de koper, zijn bedrijf of zijn vermogensbestanddelen, een materiële verandering zouden ondergaan. Bij beëindiging van de overeenkomst worden alle eventuele vorderingen van de verkoper automatisch en onmiddellijk verschuldigd en betaald door de koper.
10.2. Geen van de partijen zal aansprakelijk zijn ten aanzien van de andere partij voor niet-naleving van de overeenkomst in de mate dat de naleving werd vertraagd, verstoord of verhinderd door een gebeurtenis die volledig buiten de wil van de betreffende partij ligt (overmacht). Wanneer een situatie van overmacht langer dan drie maanden duurt, mag elk van de partijen de overeenkomst opzeggen.
10.3. Als de voortzetting van de contractuele verplichtingen van de verkoper onder de overeenkomst overdreven zwaar zou wegen op de verkoper ten gevolge van een gebeurtenis die buiten de redelijke wil van de verkoper ligt en waarvan de verkoper de gevolgen redelijkerwijze niet kon voorkomen of vermijden (ontbering), dan mag de verkoper de koper verzoeken om te onderhandelen over alternatieve contractuele bepalingen die de gevolgen van deze gebeurtenis ondervangen, en dit binnen een redelijke termijn nadat de verkoper dit artikel met betrekking tot ontbering inroept. Als de partijen geen overeenstemming bereiken met betrekking tot aanvaardbare alternatieve contractuele bepalingen mag elk van de partijen de overeenkomst opzeggen.
Artikel 11 – Splitsbaarheid
Indien een bepaling uit de overeenkomst tegen de wet, nietig, ongeldig of on-afdwingbaar wordt verklaard in een bepaalde jurisdictie, dan zal die bepaling enkel zonder gevolg blijven voor zover ze ongeldig of on-afdwingbaar wordt verklaard, en zal dit in geen enkel opzicht de geldigheid of afdwingbaarheid van de rest van de overeenkomst aantasten in die jurisdictie. Bovendien zal hierdoor de wettigheid, geldigheid en afdwingbaarheid van de overeenkomst in haar geheel niet worden aangetast in andere jurisdicties.
Artikel 12 – Geschillenbeslechting, toepasselijk recht en bevoegde rechtbank
12.1. Alle geschillen tussen de koper en de verkoper zullen uitsluitend worden beslecht door de bevoegde rechtbanken van de verkoper.
12.2. De overeenkomst wordt beheerst door en moet uitgelegd worden in overeenstemming met het recht van de Nederlandse wetgeving. De toepassing van het Weens Koopverdrag van 1980 wordt uitdrukkelijk uitgesloten.