top of page
Zoeken

Gezonde voeding, een luxe of een basisbehoefte?


Gezonde honden voeding

Gezonde voeding voor mijn hond? Wat een onzin, ik geef die van mij al jaren brokken en daar doet die het heel goed op. Maar is dat ook echt zo? Brokken, de bekendste en populairste soort voeding die wij wereldwijd dagelijks aan onze trouwe viervoeters voorschotelen. Logisch, deze voeding is compleet, snel, goedkoop(er) en lang houdbaar, ideaal toch? Inderdaad ideaal voor de mens en onze drukke levens van tegenwoordig. We hoeven nergens over na te denken en onze hond krijgt iedere dag een complete hoeveelheid aan voedingsstoffen binnen, althans dat is wat deze overtuigende marketing slogans je willen laten geloven. Wist je dat honden tegenwoordig gemiddeld 10 á 11 jaar oud worden? In de jaren 70 lag dit gemiddelde nog op 17 jaar. uit onderzoek is gebleken dat honden die regelmatig verse voeding te eten krijgen voor 90% minder kans hebben op kanker. ditzelfde geldt overigens ook voor katten. Voeding heeft een enorme impact op het lichaam en de levensduur van je hond. Wist je dat voeding hier voor 40% een aandeel in heeft? Uit een 30 jarige studie van Thomas Sandberg (board-certified dieren natuurgeneeskundige en carnivoor voedingsdeskundige) zijn verbluffende resultaten naar voren gekomen over honden op een rauw voer 'dieet' versus honden op een brokken 'dieet'. Uit onderzoek blijkt dat honden die rauw voer eten tot 3 keer langer leven dan honden die brokken eten.


rauw voer heeft nog veel meer positieve effecten op de gezondheid van onze hond. Het zorgt voor een aanzienlijk beter metabolisme, minder kans op ziektes en zit boordenvol goede voedingsstoffen die het lichaam van jou hond dagelijks nodig heeft. Dit uit zich onder andere in minder en stevigere ontlasting, een betere adem en een zachte stralende vacht. door het gebruik van verse gevarieerde ingrediënten zit je hond niet alleen lekkerder in zijn vel, ook heeft het een positief effect op het cognitieve vermogen van je hond en blijft deze beter op gewicht,


Er zit zeer zeker een verschil in verschillende soorten brokken. De ene brok bevat meer voedingswaarden dan de andere brok. echter blijft een brok een brok. Wat betekend dat er geen verse ingrediënten (meer) inzitten op het moment dat deze in het voerbakje van je hond belanden.

Naast de eenzijdigheid en het gebrek aan variatie levert dit voedingstekorten en/of overschotten op met alle negatieve gevolgen van dien. Een duurdere brok is helaas niet altijd een betere brok. De ingrediënten lijst van brokken is vaak misleidend en soms zelfs incompleet. Wist je dat Een fabrikant niet verplicht is om alle ingrediënten te vermelden op het etiket? Daarnaast gooien veel fabrikanten graag met lovende slogans en misleidende informatie zoals "voor meer dan 70% bestaande uit vlees". helaas leert de realiteit dat dit meestal niet het geval is. De meeste brokken bestaan uit afvalproducten en vulmiddelen aangevuld met een cocktail van chemische vitamines en mineralen. Deze verpakkingen en etiketten kunnen zeer verwarrend zijn en bieden weinig transparantie. Hoe weet je nou echt wat je koopt? Rauwe voeding is in tegenstelling tot brokken zeer transparant. Je weet precies wat er in de voerbak van jouw hond terecht komt, waar dit vandaan komt en hoeveel voedingsstoffen jouw hond hiervan binnen krijgt. Gezonde voeding speelt een essentiële rol in de levensduur en de gezondheid van jouw hond. Het goede nieuws is dat we hier een enorme invloed op kunnen hebben en een groot aandeel hebben in het verlengen van de levensduur van onze beste vriend!







Comments


matthew-henry-2Ts5HnA67k8-unsplash.jpg

mAMA WOLF BLOG POSTS

wIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN AL ONZE NIEUWE POSTS? SCHRIJF JE DAN NU IN!

Dankjewel voor je inschrijving!
X-Mama Wolf

bottom of page